Afinol
Moderne decoratieve afwerkingsproducten van A-kwaliteit voor een eigentijdse kleur en goede bescherming. Afinol is een merk van verffabriek OAF Holland BV in Olst.

Bij Houthandel de Vries kunt u terecht voor een groot deel van het assortiment van Afinol:

 • Systeemverf EPS
  Eén potsysteem: voorgronden, gronden en lak in één.
  Een dekkende, vochtregulerende, duurzame schakelverf voor binnen en buiten toepassingen op basis van gemodificeerde alkydhars en lijn/standolie.
 • Systeembeits EPS
  Transparant multifunctioneel filmvormend afwerkproduct voor alle houtsoorten,
 • Parket- en meubellak
  Op PU-gemodificeerde alkydharsen gebaseerde sterke, slijtvaste, sneldrogende blanke lak voor vrijwel al het houtwerk binnenshuis.
 • Hardwasolie
  Vochtregulerende, kleurloze, zijdematte was/olie voor alle parket en andere houten vloerdelen. Op basis van plantaardige oliën, carnaubawax, candelillawax en paraffines.
 • Bruinoleum Carbo
  Vervanger van het vroegere Carbolineum. Bruinoleum is op basis van speciale plantaardige oliën en aromaatvrije oplosmiddelen. Het verfraait en beschermt het hout langdurig tegen alle weersinvloeden, dringt diep in het hout en haalt de houtnerf weer naar voren. Geschikt voor houten ondergronden, zoals schuren, palen, hekwerk etc. NIET geschikt voor horizontale delen.
 • Groenoleum Carbo
  Dekkende, matte, groene beits voor bescherming en verfraaiing van hout. Bijzonder geschikt voor de behandeling van schuren, schuttingen, tuinhekken etc. Groenoleum Mat is makkelijk te verwerken, heeft een goede dekking en een snelle droging.
 • Tuinbeits Carbo transparant
  Transparante, beschermende en verfraaiende beits voor houten ondergronden. Deze beits is niet filmvormend, dringt diep in het hout en accentueert de houtnerf. Voor binnen- en buitentoepassingen. Tevens zeer geschikt voor het inkleuren van houten vloeren en meubelen voor binnen.
 • Bielzenzwart
  Zwart beschermingsmiddel op basis van teervrije bitumen. Beschermt, verfraait en snel droog. Geschikt voor biels, schoeiingen en ander ruw hout. Ook toepasbaar op hout dat eerder is behandeld met Carbolineum of Creosootolie. Na droging reukloos en gifvrij.
 • Zwarte teer
  Een gemakkelijk verwerkbare bitumenlak voor de bescherming van ijzer, staal, beton en hout. De resistentie tegen verdunde zuren en basen is goed. Door zijn speciale polymeren is zwarte teer enigszins flexibel. Na droging reukloos, smaakloos en niet giftig.
 • Houtcoat teerlook
  Goed alternatief voor bitumen voor houten bovengrondse toepassingen vanwege de betere UV-bestendigheid. Gemakkelijk te verwerken, weerbestendig, vochtregulerend. Snelle droging. Niet toepasbaar op en niet mengbaar met teerproducten.
 • Nordiq beits AQ
  Hoogwaardige, watergedragen, impregnerende, semi-dekkende beits geïnspireerd op Scandinavische materiaal- en kleurkeuzes. Licht filmvormend en toepasbaar op reeds behandeld, onbehandeld, geïmpregneerd, fijn bezaagd of geschaafd hout. Nordic Beits AQ heeft schimmel-, rot- en aangroeiwerende eigenschappen en biedt tevens een optimale weer- en UV-bestendigheid, waardoor een optimale conservering mogelijk is. Geschikt om over oude carbolineum- of creosootlagen aan te brengen.
 • Steigerhoutbeits
  Beits die diep in het hout dringt, waardoor er geen water meer in het hout trekt en er bescherming tegen weersinvloeden gegeven wordt.
 • Tuinbeits Roco dekkend
  Dekkende beits voor verfraaiing en bescherming van alle houtsoorten.
 • Tuinbeits Roco transparant
  Transparante beits voor verfraaing en bescherming van alle houtsoorten.
 • Douglas olie
  Oplosmiddelhoudende olie, op basis van gemodificeerde alkydhars en standolie. Het product heeft een voedende werking voor het hout en accentueert met zijn matte, transparante eigenschappen het oorspronkelijke karakter van het hout. Door de sterk water- en vuilafwerende werking (afparelend karakter) worden zachte houtsoorten optimaal beschermd tegen alle weersinvloeden, schimmel en algen. Voor het mooiste blijvend resultaat elk jaar opnieuw behandelen of behandelen met meerdere lagen. Deze douglas olie is semi-filmvormend en laat zich gemakkelijk aanbrengen.
 • Hardhoutolie (voorheen Bangkiraiolie)
  Samengesteld uit plantaardige oliën en wassen. Diep in het hout en is sterk waterafstotend, voorkomt vergrijzing en accentueert de natuurlijke kleur.
 • Gekookte lijnolie
  Een traag drogende olie op basis van zuivere natuurlijke lijnzaadolie. Geschikt als bindmiddel waarmee een traditionele vernis of dekkende verf (met toevoeging van pigmenten) kan worden gemaakt. Tevens geschikt als onderhoudsmiddel voor het behandelen van onbehandeld hout om het oppervlak te verduurzamen of om ijzer tijdens opslag tijdelijk tegen roest te beschermen.
 • Bootlak (voorheen jachtlak)
  Blanke hoogglanzende slijtvaste lak op basis van een urethaan gemodificeerd alkydhars met een hoge bestendigheid tegen zout-, brak- en zoetwater. Bootlak wordt toegepast als blank glanzend lakwerk op houtwerk.